Niet willen weten

Soms zijn er dingen die je simpelweg gewoon niet wil weten. Dat is voor mij bijvoorbeeld de motivatie om geen Google Analytics en Jetpack op deze blog los te laten. Want ik wil niet weten wie al mijn openhartige stukjes leest. Voor mijn gevoel is deze site niet zo heel bekend onder de mensen die mijn boekenblog volgen en dat is ook helemaal niet erg. Het is geen geheim ofzo, want ik deel weleens stukjes op Twitter. Als ik ze goed gelukt vind bijvoorbeeld

Maar als ik zou weten wie mij volgt, zou het niet ten goede komen aan wat ik schrijf. Waarschijnlijk zou ik dan minder persoonlijke dingen delen. Of misschien ook niet. Toen ik blauwappeltje nog niet had en alles op pluizenbol deed, waren er weleens dingen waar ik bewust niet over schreef. Omdat ik het te persoonlijk vond en niet vond passen. Dingen die er gewoon echt niet tussen hoorden.

 

Soms moet je keuzes maken die jij goed vindt 

Best grappig dat dit zo verschoven is, want ik begon op kerstochtend, ergens in de zero’s, met pluizenbol als persoonlijke blog. Dat hield ik vol tot aan april 2014 en toen vond ik het toch echt tijd om over boeken te gaan bloggen. Alleen blauwappeltje had ik toen nog niet. Hoewel het geen heel actieve blog is, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om het te scheiden. Anders zou ik nooit zo openhartig zijn over dingen.

En ik ben ook niet van plan om ooit analytics te gaan installeren, want eigenlijk vind ik het niet boeiend om te weten hoeveel mensen me volgen. Soms moet je keuzes maken die jij goed vindt, ook al vinden andere mensen het uitermate dom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *