52 weken sparen

Ik heb het een paar jaar geleden gedaan: weeksparen. Ik geloof dat ik halverwege afgehaakt ben, maar in 2019 wil ik een nieuwe poging gaan wagen. In dit jaar wil ik een hoop sparen voor meerdere doelen. Zo moet ik waarschijnlijk ergens verhuizen, wil ik Verwilderd, deel 2 van de Ongetemd-serie, uit gaan geven, wil ik eigenlijk nog naar een festival, moet er een nieuwe laptop komen, ga ik naar Londen en eigenlijk wil ik ook nog een nieuwe tablet.

Dure doelen
Een heleboel dure doelen en daar moet voor gespaard worden. Niet elk doel is even belangrijk en ik heb ze ook gerangschikt van belangrijk naar onbelangrijk.

  1. Londen (want hier zijn al voorbereidingen voor getroffen)
  2. Verwilderd
  3. Festival/verhuizen
  4. Computer
  5. tablet

Maar de bedoeling is natuurlijk wel dat ik het bij elkaar ga sparen zodat ik alles kan kopen. Geen idee of het voormalig Miss Gat in haar Hand gaat lukken, maar we doen ons best. Ik word in elk geval nu al blij als ik zie wat ik totnutoe gespaard heb. Er moeten overigens nog wel dingen vanaf, maar dan nog ben ik op de goede weg.

Hoe ik ga sparen

Bij deze methode spaar je in het begin van het jaar het minste en elke week loopt het op. Van week 1 waar je 1 euro spaart tot aan week 52 waarin je 52 euro spaart. Maar voor veel mensen is december al duur en zelf kan ik ook niet in een maand 49, 50, 51 en 52 euro ophoesten, dus ik heb besloten dat ik het op de bingo-manier ga doen.

Elke maand (ik spaar het meteen zodra mijn salaris binnenkomt) trek ik 4 nummers en het totaalbedrag daarvan spaar ik dan. Een soort bingo.

Een voorbeeld:

52, 2, 25 en 10 zijn de nummers die ik spaar. Deze streep ik door op mijn bingo-kaart en het bedrag (89 euro) zet ik op mijn spaarrekening.

Daarnaast wil ik ook een deel contact gaan sparen en uiteindelijk het op dezelfde rekening zetten. Echt geld vind ik altijd motiverender op de een of andere manier.

Ga jij meedoen? Of spaar je al genoeg?